top of page
ozadje_manjše.png
ozadje_manjše.png

Program KOLESARČKI

 

  • Program Kolesarčki je preventivni vzgojni program v cestnem prometu za najmlajše. 

 

  • Namen programa je otroke preko igre poučiti, kako se vesti v prometnem okolju, da bi postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Otroci so postavljeni v vlogo voznika tako, da doživljajo dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Otroci so postavljeni tudi v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu.

Izvedba

  • Program Kolesarčki, ki ga izvajamo v vrtcih ter prvih in drugih razredih osnovne šole, je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V kratkem teoretičnem delu otroke seznanimo z osnovno kulturo v cestnem prometu, gibanjem ob cesti oziroma po prometnih površinah, prečkanjem cestišča, semaforjem in z nekaterimi prometnimi znaki ter njihovim pomenom. 

 

  • Praktični del se odvija na prometno urejenem poligonu, kjer je postavljenih več križišč, prehodov za pešce, prometnih znaki in semafor. Po poligonu se otroci popeljejo s štirikolesniki na pedala. Otrokom poligon pričara prave, resnične razmere v cestnem prometu. S programom Kolesarčki se naši najmlajši na zabaven naučijo osnovnega in pravilnega vedenja v prometu.

  • Izvedba programa Kolesarčki se seveda prilagaja vrsti in naravi dogodka.

ozadje_manjše.png
ozadje_manjše.png
jumicar+kolesarcki.png
bottom of page